מתכון לעוף ממולא עם אורז
+2
just a nightmare
Fairy Tanya
6 posters
עמוד 1 מתוך 1
מתכון לעוף ממולא עם אורז
הרבה זמן לא כתבתי פה מתכונים והיום בדיוק גם הכנתי את זה אז החלטתי לכתוב מתכון קצת יותר מסובך מהשאר אבל בסופו של דבר זה משתלם
המתכון לא חייב להיות ספציפי והמרכיבים ניתנים לשינוי פרטים בהמשך
מצרכים:
עוף טרי שלם, אפשר גם קפוא רק להפשיר אותו לפני ההכנה
חבילת לבבות עוף או חתיכת כבד
בצל
גזר
כוס וחצי של אורז
כופסאת שימורי פטריות
שמן בישול, לא סויה
- למי שלא רוצה לבבות עוף או כבד, אפשר להחליף בירקות כגון פטריות או לשים חתיחכת בשר לפי בחירתכם או פשוט לא לשים
תבלינים:
מרק עוף
מלח
כורכום
כלים:
סיר גדול מתכתי, שהידיות לא יהיו מפלסטיק או תבנית אלומניום גדולה חד פעמית
2 סירים נוספים
מסננת
קרש חיתוך
סכין
מגרדה
אופן ההכנה:
1. לוקחים את העוף הטרי או המפושר ושוטפים אותו היטב. מניחים על קרש חיתוך וחותכים את הגרון, את כל השומנים ואת האחוריים של העוף. בשפה קצת יותר בוטה, מאיפה שהתרנגולת מחרבנת. מדליקים את הכיריים או כל מקור אחר של אש ומתחילים לשרוף את השאריות של הנוצות שעל העוף ולאחר מכן מניחים בצד.
2.שוטפים היטב את האורז ושופכים אותו לתוך סיר וממלאים במים. מבשלים את האורז עד שהוא חצי מבושל, אם הוא יצא מבושל לגמרי זה לא ממש טוב כי הוא הולך להיות לאחר מכן בתנור ואז תצא לכם דייסה. כמובן שמתבלים את האורז בקצת מרק עוף ומלח. הכל לפי הטעם בלי כמויות מדוייקות.
3.לוקחים את הלבבות עוף וחותכים מהם את השומן ומוציאים את שאריות הדם. אם בחרתם בכבד פשוט מאוד תחתכו אותו לקוביות קטנות, מאוד.
שופכים מים לתוך הסיר ואת הלבבות או הכבד ומבשלים על אש בינונית עד קטנה. אחרי שהלבבות מוכנות חותכים אותם לקוביות קטנות. חשוב מאוד לא לשפוך את המים שבתוכם התבשלו הלבבות או הכבד, נוצר לנו מרק מיוחד במינו ואנחנו נצטרך אותו לאחרי זה!
4.מקלפים את הגזר והבצל וחותכים את הבצל לקוביות ואת הגזר מגרדים במגרדה. למי שבחר לא להוסיף בשר אלא ללכת על פטריות יחתוך גם אותן.
מחממים מחבת ושופכים מעט שמן לבישול, בערך כף ותמיד עדיף שמן זית או קנולה, אם אין לכם אז התשמשו בכל שמן אחר אבל רק לא סויה, יש לו טעם מזעזע. מטגנים את כל הירקות ביחד, אפשר לראות אם זה מוכן כאשר הבזל מזהיב והירקות מצטמקים מעט בצורתם.
5.לוקחים את האורז שבישלנו קודם לכן ומוסיפים אליו את הירקות והבשר שבחרתם, לבבות או כבד ומערבבים הכל ביחד בעדינות.
6.ממלאים מעט את העוף בתערובת האורז והירקות ואז שאר האורז שמים לתוך התחתית של הסיר ומעליו שמים את העוף.
7.מחממים תנור ל180 מעלות ומכניסים את העוף, ללא דבר שיכסה אותו. כל תהליך האפייה של העוף יקח שעתיים אבל תצטרכו להשגיח עליו מדי פעם. מה זה אומר? אתם שמים את העוף לשעתיים בתנור, אני ממליצה על שעתיים וחצי זה בהרבה יותר טעים, וכל 15 דקות תצטרכו לשפוך מעליו מעט מה "מרק" על מנת שהעוף יקבל עוט טעם ולא יתייבש בתנור.
למי שבחר לא להוסיף בשר ואין לו בעצם את ה "מרק" יכול מאוד פשוט לחמם מים בקומקום, לשפוך לתוך כוס ולהוסיף לזה מעט מרק עוף ולהשתמש בזה.
8.בזמן שהעוף בתנור זה זמן טוב לנקות את המטבח.
בתיאבון!
[You must be registered and logged in to see this image.]
המתכון לא חייב להיות ספציפי והמרכיבים ניתנים לשינוי פרטים בהמשך
מצרכים:
עוף טרי שלם, אפשר גם קפוא רק להפשיר אותו לפני ההכנה
חבילת לבבות עוף או חתיכת כבד
בצל
גזר
כוס וחצי של אורז
כופסאת שימורי פטריות
שמן בישול, לא סויה
- למי שלא רוצה לבבות עוף או כבד, אפשר להחליף בירקות כגון פטריות או לשים חתיחכת בשר לפי בחירתכם או פשוט לא לשים
תבלינים:
מרק עוף
מלח
כורכום
כלים:
סיר גדול מתכתי, שהידיות לא יהיו מפלסטיק או תבנית אלומניום גדולה חד פעמית
2 סירים נוספים
מסננת
קרש חיתוך
סכין
מגרדה
אופן ההכנה:
1. לוקחים את העוף הטרי או המפושר ושוטפים אותו היטב. מניחים על קרש חיתוך וחותכים את הגרון, את כל השומנים ואת האחוריים של העוף. בשפה קצת יותר בוטה, מאיפה שהתרנגולת מחרבנת. מדליקים את הכיריים או כל מקור אחר של אש ומתחילים לשרוף את השאריות של הנוצות שעל העוף ולאחר מכן מניחים בצד.
2.שוטפים היטב את האורז ושופכים אותו לתוך סיר וממלאים במים. מבשלים את האורז עד שהוא חצי מבושל, אם הוא יצא מבושל לגמרי זה לא ממש טוב כי הוא הולך להיות לאחר מכן בתנור ואז תצא לכם דייסה. כמובן שמתבלים את האורז בקצת מרק עוף ומלח. הכל לפי הטעם בלי כמויות מדוייקות.
3.לוקחים את הלבבות עוף וחותכים מהם את השומן ומוציאים את שאריות הדם. אם בחרתם בכבד פשוט מאוד תחתכו אותו לקוביות קטנות, מאוד.
שופכים מים לתוך הסיר ואת הלבבות או הכבד ומבשלים על אש בינונית עד קטנה. אחרי שהלבבות מוכנות חותכים אותם לקוביות קטנות. חשוב מאוד לא לשפוך את המים שבתוכם התבשלו הלבבות או הכבד, נוצר לנו מרק מיוחד במינו ואנחנו נצטרך אותו לאחרי זה!
4.מקלפים את הגזר והבצל וחותכים את הבצל לקוביות ואת הגזר מגרדים במגרדה. למי שבחר לא להוסיף בשר אלא ללכת על פטריות יחתוך גם אותן.
מחממים מחבת ושופכים מעט שמן לבישול, בערך כף ותמיד עדיף שמן זית או קנולה, אם אין לכם אז התשמשו בכל שמן אחר אבל רק לא סויה, יש לו טעם מזעזע. מטגנים את כל הירקות ביחד, אפשר לראות אם זה מוכן כאשר הבזל מזהיב והירקות מצטמקים מעט בצורתם.
5.לוקחים את האורז שבישלנו קודם לכן ומוסיפים אליו את הירקות והבשר שבחרתם, לבבות או כבד ומערבבים הכל ביחד בעדינות.
6.ממלאים מעט את העוף בתערובת האורז והירקות ואז שאר האורז שמים לתוך התחתית של הסיר ומעליו שמים את העוף.
7.מחממים תנור ל180 מעלות ומכניסים את העוף, ללא דבר שיכסה אותו. כל תהליך האפייה של העוף יקח שעתיים אבל תצטרכו להשגיח עליו מדי פעם. מה זה אומר? אתם שמים את העוף לשעתיים בתנור, אני ממליצה על שעתיים וחצי זה בהרבה יותר טעים, וכל 15 דקות תצטרכו לשפוך מעליו מעט מה "מרק" על מנת שהעוף יקבל עוט טעם ולא יתייבש בתנור.
למי שבחר לא להוסיף בשר ואין לו בעצם את ה "מרק" יכול מאוד פשוט לחמם מים בקומקום, לשפוך לתוך כוס ולהוסיף לזה מעט מרק עוף ולהשתמש בזה.
8.בזמן שהעוף בתנור זה זמן טוב לנקות את המטבח.
בתיאבון!
[You must be registered and logged in to see this image.]
נערך לאחרונה על-ידי Dark Angel בתאריך 26/04/12, 02:56 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
Fairy Tanya- מנהל ראשי
-
מספר הודעות : 2238
גיל : 33
מיקום : Camelot
Re: מתכון לעוף ממולא עם אורז
בא לייייייייייייייי :<
אני מדבר מניסון שזה טעים!!
אני מדבר מניסון שזה טעים!!
just a nightmare- מנהל ראשי
-
מספר הודעות : 3188
גיל : 32
מיקום : בסיס-ג'נין!
Re: מתכון לעוף ממולא עם אורז
קוסת שימורים של פטריות?@?!#!?#!?
erlid- מנהל אירועים
-
מספר הודעות : 5583
גיל : 31
Re: מתכון לעוף ממולא עם אורז
כן, אבל אפשר להחליף בפטריות טריות למרו תשאני חושבת שבשימורים זה יותר טעים בשביל המאכל הזהerlid כתב:קוסת שימורים של פטריות?@?!#!?#!?
Fairy Tanya- מנהל ראשי
-
מספר הודעות : 2238
גיל : 33
מיקום : Camelot
Re: מתכון לעוף ממולא עם אורז
מתאים ליום שישי בערב
S.D.68- מנהל פורום כללי
-
מספר הודעות : 2035
גיל : 111
מיקום : snoopland's
Re: מתכון לעוף ממולא עם אורז
S.D.68 כתב:מתאים ליום שישי בערב
מתאים לי בכל זמן ובכל עת
Fairy Tanya- מנהל ראשי
-
מספר הודעות : 2238
גיל : 33
מיקום : Camelot
Re: מתכון לעוף ממולא עם אורז
וואי נראה טובב מה שבתמונה את עשית?
SAHAR152- חבר כבוד
-
מספר הודעות : 1005
גיל : 32
מיקום : f2p??
Re: מתכון לעוף ממולא עם אורז
לא אני שחכתי לצלם אז חיפשתי בגוגל, חוץ מזה שלי נראה יותר טובSAHAR152 כתב:וואי נראה טובב מה שבתמונה את עשית?
Fairy Tanya- מנהל ראשי
-
מספר הודעות : 2238
גיל : 33
מיקום : Camelot
Re: מתכון לעוף ממולא עם אורז
אוי אף פעם לא אכלתי כזה
TemanNinja- מנהל קלאן צאט
-
מספר הודעות : 3383
גיל : 27
מיקום : לסטר
עמוד 1 מתוך 1
Permissions in this forum:
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
|
|